Incontinentie

Incontinentiemateriaal kopen? Dé webshop voor zorgprofessionals & particulieren

Incontinentie verdient optimale zorg en aandacht met producten die dagelijks comfort en bescherming bieden. Binnen ons assortiment vind je een breed aanbod fixatiebroekjes, urinebeenzakken en overige hulpmiddelen voor incontinentie.

2 Items

Toon
per pagina
Sorteer op

Incontinentie

Incontinentie kan erg onprettig zijn en bij veel mensen hangt er helaas nog veel schaamte rondom dit onderwerp. Gelukkig bestaan er steeds meer discrete oplossingen. Merken zoals Tena, Molicare en Curion zijn continue in ontwikkeling, zodat zij iedereen die incontinentie ervaart een zo’n comfortabel mogelijke en passende oplossing kunnen bieden. Binnen ons assortiment vind je een breed aanbod fixatiebroekjes, urinebeenzakken en overige hulpmiddelen voor incontinentie.

Wat zijn incontinentie broekjes

Incontinentiebroekjes dienen als absorberend ondergoed om urine en/of ontlasting op te vangen. Op de verpakkingen van de producten van Tena en Molicare staat in druppels aangegeven hoeveel urine en/of ontlasting het broekje kan opnemen. Hoe meer druppels op de verpakking, des te meer het ondergoed kan opvangen.

Vaak bestaan de broekjes uit een rechthoekige pulpmat met een soort korrels aan de binnenkant. Deze korrels zorgen voor de absorptie van urine en/of ontlasting. Aan de pulpmat is een broekje bevestigd die grotendeels uit elastiek bestaat.

Wat zijn urinezakken?

Er bestaan twee soorten urine-opvangzakken; een beenzak (dagzak) en een bedzak (nachtzak).

Een beenzak is door middel van een beenband of beenzakhouder bevestigd aan je onder- of bovenbeen. Deze beenzakhouders bestaan uit elastisch fixatiemateriaal en zorgen voor een comfortabele pasvorm. De inhoud van een beenzak varieert tussen de 120 ml en 1 liter.

Bij een bedzak is de capaciteit hoger en varieert tussen de 1,5 en 4 liter. De slang, die vanaf de katheter aan de beenzak gekoppeld is, heeft meestal een lengte tussen de 4 en 60 centimeter. Dat is een stuk korter dan de slang voor een bedzak. Vaak hebben deze slangen een maximale lengte van 140 centimeter.

De ondersteek (bedpan)

De ondersteek, ook wel een bedpan genoemd, werd al eeuwen geleden bedacht als hulpmiddel in de zorg. Met de ondersteek werd het voor zieken en bedlegerigen mogelijk om hun behoefte te doen zonder een bezoek aan het toilet. Nog steeds is dit hulpmiddel een veelgebruikt instrument binnen de zorgsector. Bekijk hier onze roestvrijstalen bedpan. Heb je liever wegwerp bedpannen? Bekijk dan hier onze disposable pulp bedpannen.